www.Az-gotvia.bg - Сайт за изпитани рецепти и кулинарни изкушения

Публикувана от Nikolai Lukov на 27 Април 2012

Скумрия с майонеза

Необходими продукти
2 бр. средно голяма скумрия
4-5 супени лъжици майонеза
2-3 супени лъжици кисело мляко
4 супени лъжици бяло вино
1 супена лъжица настъргана лимонена кора
1-2 стръка зелен лук
1 стрък пресен чесън
магданоз
листа копър
черен пипер
50 гр. кашкавал

Скумрията се нарязва на парчета по ширина на рибата. Нарежда се в йена стъкло. Смесва се с майонезата, виното, киселото мляко, накълцаните зелен лук и чесън и останалите подправки. С получената смес се намазват парчетата отгоре, покрива се съда с капака и се слага да се пече на 190 градуса за около 30 минути. Когато е готова се поръсва с настърган кашкавал и се връща във фурната да се разтопи.