Публикувана от Nikolai Lukov на 27 Април 2012
![]() | Необходими продукти 2 бр. средно голяма скумрия 4-5 супени лъжици майонеза 2-3 супени лъжици кисело мляко 4 супени лъжици бяло вино 1 супена лъжица настъргана лимонена кора 1-2 стръка зелен лук 1 стрък пресен чесън магданоз листа копър черен пипер 50 гр. кашкавал |
Скумрията се нарязва на парчета по ширина на рибата. Нарежда се в йена стъкло. Смесва се с майонезата, виното, киселото мляко, накълцаните зелен лук и чесън и останалите подправки. С получената смес се намазват парчетата отгоре, покрива се съда с капака и се слага да се пече на 190 градуса за около 30 минути. Когато е готова се поръсва с настърган кашкавал и се връща във фурната да се разтопи. |