Публикувана от Шери Курт на 27 Април 2012
![]() | Необходими продукти 500 г сварени спагети 1 глава лук 100 г домати 50 г маслини 120 г гъби 100 г шунка 60 мл бяло вино 200 мл готварска сметана босилек сол бял пипер 1 сварено яйце за декорация |
Запържваме маслините и лукът, нарязани на дребно и доматите на кубчета. След 1-2 минути пържене добавяме гъбите, нарязани на дребно, шунката на ситно и подправките. Задушаваме за около 2 минути, след което прибавяме виното и сметаната, разбъркваме добре и прибавяме сварените спагети. Разбъркваме отново и след 2 минути сваляме от огъня. Яйцето белим и нарязваме на три равни части, всяка част набучваме на шишче и ги слагаме в спагетите. Накрая "разхвърляме" малко спагети върху яйцата. По желание може да се поръси с настърган кашкавал. |