Публикувана от Шери Курт на 24 Април 2012
![]() | Необходими продукти 450 г чисто месо от пилешки гърди черен пипер 1 ч.л. чесън на прах 50 мл зехтин 2 с.л.лимонов сок 1 с.л. горчица 1/2 ч.л. сос Уорчестър 1 бр. маруля 100 г чеснови крутони 50 г сирене Пармезан |
Пилешкото месо се нарязва на ленти и се овалва в черен пипер и чесънът на прах. В тиган се загрява зехтинът, на не много силен огън. Подправеното месо се запържва и когато е готово се слага в купа, без да се отцежда от мазнината. 5-6 крутона се счукват в голяма купа. Добавят се счуканият чесън, горчицата, лимоновият сок и сосът Уорчестър. С миксер се разбива добре и при непрекъснато разбъркване бавно се прибавя зехтинът докато сместа стане кремообразна. Така приготвената заливка се изсипва върху марулята, добавят се останалите крутони, месото и сиренето. Разбърква се леко преди сервиране. |