www.Az-gotvia.bg - Сайт за изпитани рецепти и кулинарни изкушения

Публикувана от Шери Курт на 24 Април 2012

Салата Цезар с пиле

Необходими продукти
450 г чисто месо от пилешки гърди
черен пипер
1 ч.л. чесън на прах
50 мл зехтин
2 с.л.лимонов сок
1 с.л. горчица
1/2 ч.л. сос Уорчестър
1 бр. маруля
100 г чеснови крутони
50 г сирене Пармезан

Пилешкото месо се нарязва на ленти и се овалва в черен пипер и чесънът на прах. В тиган се загрява зехтинът, на не много силен огън. Подправеното месо се запържва и когато е готово се слага в купа, без да се отцежда от мазнината. 5-6 крутона се счукват в голяма купа. Добавят се счуканият чесън, горчицата, лимоновият сок и сосът Уорчестър. С миксер се разбива добре и при непрекъснато разбъркване бавно се прибавя зехтинът докато сместа стане кремообразна. Така приготвената заливка се изсипва върху марулята, добавят се останалите крутони, месото и сиренето. Разбърква се леко преди сервиране.