Публикувана от Шери Курт на 23 Април 2012
Необходими продукти за маслото: 250 г масло кора от 1 лимон кора от 1 лайм 2-3 глави арпаджик 2 скилидки чесън 1 бр. зелена люта чушка 2 с.л. магданоз по желание сол, черен пипер 50 гр сирене Пармезан за сандвича: 2 филийки тостерен хляб 1 парче шунка краставица морков чери домат | |
Маслото се оставя на стайна температура докато омекне. Настъргват се на ситно корите на лимона и лайма, които предварително се обливат с гореща вода, за да развият аромат. Лютата чушка се почиства от семето, арпаджикът и чесънът се обелват. Нарязват се на много ситно или се пюрират. Към пюрето се добавя накълцаният на ситно магданоз, сол и пипер, настърганите кори и Пармезан. Всичко се обърква с мекото масло. Филийките се намазват с маслото, между тях се слага резена шунка. Втората филийка се намазва и отгоре и върху нея се нареждат парченца краставичка и морков, а в средата се слага чери доматче издълбано и напълнено с маслото. |