www.Az-gotvia.bg - Сайт за изпитани рецепти и кулинарни изкушения

Публикувана от Анелия Терзиева на 23 Април 2012

Кодрит Кадир - II вариант

Необходими продукти
за карамеления крем:
800 мл прясно мляко
5 яйца
1 и 1/2 ч.чаша захар
1 ванилия

за блата:
1 яйце
1/2 ч.чаша захар
2/3 ч.чаша прясно мляко
1/2 ч.чаша олио
1 пакетче бакпулвер
2/3 ч.чаша брашно
2 суп.лъжици какао

Във форма за торта или кръгла тавичка карамелизирайте 1/3 от захарта. Оставете я настрана да изстине добре и през това време разбийте останалата захар за крема с яйцата, млякото и ванилията.

В друг съд разбийте останалите продукти за блата. Изсипете сместа за крема върху карамела. Внимателно налейте сместа за блата на тънка струйка в центъра на яйчено-млечния крем. При печенето блатът ще мине над крема. Печете на водна баня за 40 мин на 180-200 градуса. Оставете сладкиша да изстине в съда с водата. Поставете го в хладилник за 3-4 часа. Обърнете в подходящ съд. Блатът, който вече е отдолу ще се напои от сиропа на карамела. За целта оставете сладкиша за още 2 часа в хладилника и след това поднесете.