Публикувана от Анелия Терзиева на 23 Април 2012
![]() | Необходими продукти за карамеления крем: 800 мл прясно мляко 5 яйца 1 и 1/2 ч.чаша захар 1 ванилия за блата: 1 яйце 1/2 ч.чаша захар 2/3 ч.чаша прясно мляко 1/2 ч.чаша олио 1 пакетче бакпулвер 2/3 ч.чаша брашно 2 суп.лъжици какао |
Във форма за торта или кръгла тавичка карамелизирайте 1/3 от захарта. Оставете я настрана да изстине добре и през това време разбийте останалата захар за крема с яйцата, млякото и ванилията. В друг съд разбийте останалите продукти за блата. Изсипете сместа за крема върху карамела. Внимателно налейте сместа за блата на тънка струйка в центъра на яйчено-млечния крем. При печенето блатът ще мине над крема. Печете на водна баня за 40 мин на 180-200 градуса. Оставете сладкиша да изстине в съда с водата. Поставете го в хладилник за 3-4 часа. Обърнете в подходящ съд. Блатът, който вече е отдолу ще се напои от сиропа на карамела. За целта оставете сладкиша за още 2 часа в хладилника и след това поднесете. |