www.Az-gotvia.bg - Сайт за изпитани рецепти и кулинарни изкушения

Публикувана от Radka Petrova на 22 Април 2012

Гръцко тирамису

Необходими продукти
20 бишкоти
200 грама прясно мляко
100 грама захар
30 грама коняк
5 грама нес кафе
10 грама какао

за крема:
50 грама пудра захар
400 грама готварска сметана /заквасена/

за поръсване:
1 ч.л. какао
малко нес кафе

В купа слагаме млякото, захарта, коняка, нес кафето и какаото, разбиваме с лъжица докато се стопи захарта. Отделно разбиваме сметаната с пудрата захар и оставяме за малко в хладилника да стегне. В табла редим потопените за малко бишкоти и мажем със сметаната, после пак редим потопени бишкоти и мажем със сметаната и поръсваме с какаото и нес кафето. Оставяме готовото тирамису в хладилника за около час.