Публикувана от Анелия Терзиева на 22 Април 2012
![]() | Необходими продукти за огретена: 1 кг.картофи 600 мл.прясно мляко 3 яйца сол черен пипер мащерка 100 гр.масло 150 гр.кашкавал за "платната": шунка / свинско филе сирена по избор репички за украса |
Сваряваме картофите. Намачкаваме ги добре (като за картофено пюре). Подправяме ги на вкус със сол, черен пипер и малко мащерка. Изсипваме сместа в намаслена тавичка. Поставяме в тавата и маслото, нарязано на малки кубчета. Разбиваме яйцата и прясното мляко и с тази смес заливаме картофите. Поръсваме с кашкавал и печем за около 15-20 мин. Шунката (филето) запичаме за 2-3 минути от двете страни в грил тиган. Във всяко парче поставяме резен бяло саламурено или друг вид сирене и завиваме на руло. Прихващаме с клечка за зъби и поставяме всяко "платно" върху триъгълно парче от огретена. Украсяваме с цветя от репички. |