www.Az-gotvia.bg - Сайт за изпитани рецепти и кулинарни изкушения

Публикувана от Шери Курт на 22 Април 2012

Телешко руло с плънка

Необходими продукти
1 кг телешко месо
1 с.л.оцет
2 скилидки чесън
1/2 ч.л чубрица
2 връзки зелен лук
1/2 връзка магданоз
1 с.л.ленено семе
1 с.л.сусам
50 гр белени семки
50 гр орехи
2 с.л. горчица
1 ч.ч.бира
1 телешки бульон

Начукваме и разточваме месото до получаване на правоъгълник. Поръсваме с оцет, нарязания наситно чесън и чубрица. Покриваме и оставяме да престои 6 часа в тази марината. Месото намазваме с горчицата от двете страни и приготвяме плънката като: нарязваме на ситно лука, запържваме го леко и добавяме всички семена и ядки, малко сол и черен пипер, накрая добавяме магданоза, ситно нарязан. Слагаме плънката в средата на месото и навиваме на руло, което връзваме с конец. Слагаме в тавичка и заливаме с бирата и 2 ч.ч.вода, слагаме и бульона и печем около час и половина.