Публикувана от Шери Курт на 22 Април 2012
![]() | Необходими продукти 1 кг телешко месо 1 с.л.оцет 2 скилидки чесън 1/2 ч.л чубрица 2 връзки зелен лук 1/2 връзка магданоз 1 с.л.ленено семе 1 с.л.сусам 50 гр белени семки 50 гр орехи 2 с.л. горчица 1 ч.ч.бира 1 телешки бульон |
Начукваме и разточваме месото до получаване на правоъгълник. Поръсваме с оцет, нарязания наситно чесън и чубрица. Покриваме и оставяме да престои 6 часа в тази марината. Месото намазваме с горчицата от двете страни и приготвяме плънката като: нарязваме на ситно лука, запържваме го леко и добавяме всички семена и ядки, малко сол и черен пипер, накрая добавяме магданоза, ситно нарязан. Слагаме плънката в средата на месото и навиваме на руло, което връзваме с конец. Слагаме в тавичка и заливаме с бирата и 2 ч.ч.вода, слагаме и бульона и печем около час и половина. |