www.Az-gotvia.bg - Сайт за изпитани рецепти и кулинарни изкушения

Публикувана от Десислава Трифонова на 21 Април 2012

Картофен таралеж

Необходими продукти
1 кг картофи
100 гр. колбас
100 гр. царевица
100 гр. сирене
маслини
копър
кюфтета
клечки за зъби

Картофите се сваряват, обелват и пасират, след което се овкусяват с копър. Колбасът се нарязва на ситно. Картофената смес се разстила леко, слагат се царевицата, сиренето и колбаса и се прави на топка, но така че плънката да остане вътре, а не да се размеси с картофите. От картофената топка се оформя таралежа. Очите се правят от кръгли парченца маслина, устата - също. Отгоре с клечки за зъби се набучват кюфтетата.