Публикувана от Шери Курт на 20 Април 2012
Необходими продукти 1 кг кайма 1 глава лук чубрица кимион черен пипер сол 3-4 сварени картофа 1 шепа царевица 1 морков 1 яйце - сварено 50 гр.масло 1 с.л.брашно 1 ч.ч.прясно мляко малко кашкавал | |
Омесваме каймата със ситно нарязания лук и подправките. Каймата престоява около 30 мин да си поеме миризмата от подправките. След това разстиламе половината в кексова форма. Плънката може да е всякаква /аз сложих сварени картофи, царевица, морков и варено яйце, нарязано на ситно/. Върху плънката разстиламе останалата кайма. Печем около 30-40 мин. Приготвяме сос бешамел с маслото, брашното и прясното мляко. След което обръщаме кекса в тавичка, поливаме с бешамела, настъргваме кашкавал и запичаме още 5 мин. |