Публикувана от Теодора Николова на 19 Април 2012
![]() | Необходими продукти 400 гр. свинско месо, нарязано на кубчета 400 гр. картофи 200 гр. моркови 1 връзка пресен лук 1 маруля за соса: 5 твърдо сварени яйца 20 гр. заквасена сметана 1 с.л. настърган хрян 1 с.л. горчица сол смлян черен пипер |
Изпържете или изпечете месото. Междувременно сварете картофите и морковите. Нарежете ги на малки кубчета, изплакнете пресния лук и го нарежете. За соса размачкайте жълтъците, смесете със сметаната, хряна и горчицата. Добавете белтъците, нарязани на кубчета, посолете, поръсете с черен пипер и разбъркайте. Наредете листата от маруля на голямо плато за сервиране и разпределете върху тях сварените зеленчуци и месото. Отгоре полейте със соса и поднесете. |