Публикувана от Шери Курт на 19 Април 2012
Необходими продукти за тялото: 4 бр. тиквички 250 г обезсолено сирене 3 бр. яйца 3 с.л. нарязан копър 1 ч.ч. брашно 1 ч.ч. галета 1 ч.ч. олио за главата: 500 г картофи 150 г сирене 100 г топено сирене 2 бр. яйца галета магданоз 1/2 връзка листа от пресен лук сол | |
Тялото: Тиквичките се режат по дължина на филии с дебелина 1 см. Пържат се и се поставят върху салфетки, за да се отцедят от мазнината. Сиренето се намачква с вилица, размесва се със ситно нарязан копър и едно яйце. Част от сместа се поставя върху филия изпържена тиквичка, затваря се с втора филия. Така се приготвят и останалите тиквички. След това се овалват последователно в брашно, разбити яйца и галета. Пържат се в сгорещено олио по 2 минути от всяка страна. Главата: Картофите се варят. Пасират се и се омесват със сиренето, магданоза, солта и нарязаните на много ситно листа от пресния лук. След това от сместа се оформят топчета, като в средата се слага от топеното сирене като плънка. Готовите топчета се потапят в яйцата, галетата и се пържат в олиото. След като са готови двете части прикрепяме с клечка за зъби и слагаме крилца и човчица от морков, за очички маслини, а за гребен маринована пиперка. |