www.Az-gotvia.bg - Сайт за изпитани рецепти и кулинарни изкушения

Публикувана от Шери Курт на 19 Април 2012

Пълнено пиле с кестени

Необходими продукти
1 пиле
400-500 г сварени, изчистени и обелени кестени (нарязани на по едри парчета)
4-5 с.л. масло
250 г готварска сметана
1/4 ч.ч. стафиди
1/4 ч.ч. червени боровинки (накиснати в малко вода за да омекнат)
1 глава лук
галета
сол и черен пипер на вкус
щипка - две канела

Маслото се загрява и в него се запържва настърганият лук, прибавят се кестените, боровинките и стафидите, сметаната и подправките. Накрая се прибавя малко галета за сгъстяване. Пилето се пълни и се зашива. Намазва се с масло и малко сол, слага се в плик за печене и се пече за около час.