Публикувана от Radka Petrova на 18 Април 2012
![]() | Необходими продукти 1 ½ ч.ч. олио /зехтин / 1 ч.ч. топена мас 1 ч.ч. захар ¾ ч.ч. сок от портокал ¼ ч.ч. коняк / бренди / 2 ч.л. стъргана кора портокал 2 ч.л. бакпулвер 1 ч.л. хлебна сода 8 ч.ч. брашно 1 ч.ч. ситен грис за сиропа: 2 ч.ч. мед 2 ч.ч. захар 2 ч.ч. вода пръчка канела за поръсване: ситно нарязани орехи канела |
С продуктите се омесва ронливо тесто, оформят се продълговати курабии и се изпичат в предварително загрята фурна на 175 градуса за около 30 минути - докато се зачервят. След като изстинат курабиите се потапят за около 4 минути в горещия сироп, отцеждат се и се редят в табла за сервиране. Поръсват се с орехи и канела. |