www.Az-gotvia.bg - Сайт за изпитани рецепти и кулинарни изкушения

Публикувана от Шери Курт на 15 Април 2012

Пилешки сърца върху канапе от ориз

Необходими продукти
500 гр пилешки сърца
сол
черен пипер
дафинов лист
1 глава лук
1 морков
4-5 големи пресни печурки
масло
1 с.л.доматено пюре
1 с.л. соев сос
1 к.ч.бяло вино
1 щипка къри
чубрица
250 гр ориз

Пилешките сърца се сваряват в подсолена вода заедно с малко черен пипер и дафинов лист. Загрява се маслото и добавяме лука и моркова, нарязани на едро. След като омекнат добавяме гъбите и след като се изпари водата слагаме сърцата /отцедени от водата/. Овкусяваме с доматеното пюре, соевия сос, виното и останалите подправки. Сваряваме ориза в съотношене 1:3 заедно с малко сол и черен пипер. Изсипваме ориза в плато, а върху него готовите сърчица.