Публикувана от Шери Курт на 15 Април 2012
Необходими продукти 500 гр пилешки сърца сол черен пипер дафинов лист 1 глава лук 1 морков 4-5 големи пресни печурки масло 1 с.л.доматено пюре 1 с.л. соев сос 1 к.ч.бяло вино 1 щипка къри чубрица 250 гр ориз | |
Пилешките сърца се сваряват в подсолена вода заедно с малко черен пипер и дафинов лист. Загрява се маслото и добавяме лука и моркова, нарязани на едро. След като омекнат добавяме гъбите и след като се изпари водата слагаме сърцата /отцедени от водата/. Овкусяваме с доматеното пюре, соевия сос, виното и останалите подправки. Сваряваме ориза в съотношене 1:3 заедно с малко сол и черен пипер. Изсипваме ориза в плато, а върху него готовите сърчица. |