Публикувана от Анелия Терзиева на 16 Септември 2011
![]() | Необходими продукти 2 чаени чаши брашно 1 чаена чаша захар 4 супени лъжици какао 1 кофичка кисело мляко 1 чаена лъжичка сода за хляб 1/2 чаена чаша олио 1 течна ванилия за сиропа: 1 кафена чаша захар 1 чаена чаша вода (или сок от компот) за заливката : 1 кафена чаша захар 1 кафена чаша прясно мляко 1 /2 пакетче масло 5 супени лъжици какао |
Разбъркват се хубаво с лъжица брашното, захарта и какаото. Добавят се млякото и содата накрая олиото и ванилията. Пече се в предварително загрята фурна на 180 градуса около 40-45 минути. Като изстине хубаво се залива с горещ сироп, който се сварява от компота, захарта и лимоновата есенция. Оставя се да престои докато сладкишът поеме хубаво сиропа. Приготвя се заливка от останалите продукти и сладкишът се залива с нея. Сладкишът е готов когато глазурата от шоколад стегне хубаво. Може да украсим с кокосови стърготини. |