www.Az-gotvia.bg - Сайт за изпитани рецепти и кулинарни изкушения

Публикувана от Radka Petrova на 12 Април 2012

Печено пиле с гарнитура ориз и риган

Необходими продукти
1 пиле + дреболиите
2 с.л. олио
1 връзка пресен лук, нарязан на ситно
1 ч.ч. ориз
универсална подправка
риган
черен пипер
малко чубрица
1 пилешки бульон

Задушаваме лука в олиото, поставяме нарязаните дреболии на пилето, бялото месо, нарязано на ситно и ориза. След като се задушат поставяме подправките и 5 ч.ч. вода и оставяме на бавен огън до готовност.

Отделно в тава нареждане пилето на порции и поливаме със сместа от олио, черен пипер, червен пипер, чубрица и риган и наливаме малко вода. Печем на 180 градуса. След като се изпече пилешкото месо сервираме в чиния порция пиле и 3-4 лъжици от ориза с дреболиите.