Публикувана от Radka Petrova на 12 Април 2012
Необходими продукти 2 килограма телешки шол с дебелина 1 см. сол 1 п. кимион зърна 1 п. черен пипер зърна 2-3 дафинови листа червен пипер чубрица черен пипер смлян | |
В солена вода поставяме черния пипер на зърна, кимиона на зърна и дафиновите листа, оставяме да ври 5-10 минути. След това отнемаме от огъня и поставяме капака, оставяме да престои докато изстине. В изтиналата марината поставяме парчетата телешки шол и оставяме да престоят 24 часа. Изваждаме шола от марината и претискаме с тежина една нощ. С домакинска хартия попиваме парчетата телешки шол и отупваме със сместа от червен пипер, смлян черен пипер и повечко чубрица. Поставяме телешкото филе на високо и проветриво място, за да се изсуши. |