Публикувана от Анелия Терзиева на 11 Април 2012
![]() | Необходими продукти 2 ч.чаши брашно 1 ч.чаша прясно мляко 2 и 1/2 ч.чаши брашно (пресято) 1 бакпулвер 2 ванилии 1 ч.чаша захар 2 яйца 100 гр. chocolate chips 1/2 ч.чаша лешници (нарязани) 1/2 ч.чаша разтопено масло |
Както при всички мъфини (за разлика от класическия кекс), в един съд смесваме всички течни съставки - яйца, мляко, масло, а в друг сухите - брашно, захар, бакпулвер, ванилия. Смесваме двете смеси, само с няколко разбърквания, без рабвиване и използване на миксер (в противен случай мъфините ни ще станат "глеатави"). Добавяме chocolate chips (които можем да заменим с начупен шоколад) и лешниците. Изсипваме сместа в силиконови формички за мъфини, които нямат нужда от никакво намазняване. Печем за около 15 -20 мин. в умерена фурна. Важно: Формичките запълваме със смес най-много до 2/3 от обема им. От тази смес се получават 12-16 мъфина. |