Публикувана от Нина Райчева на 09 Април 2012
![]() | Необходими продукти 1/2 пакет лингуини 3 ч.ч. пасирани домати 1 ч.ч. консервирани дребни печурки 1 ч.ч. почистени от костилките маслини 2-3 стръка зелен лук 1 връзка магданоз 100 г настърган кашкавал босилек риган щипка сол щипка захар зехтин |
В малко зехтин се задушават гъбките, след което към тях се добавят пасираните домати. Сосът се овкусява с подправки на вкус и се оставя да къкри петнайсетина минути. През това време се сваряват лингуините и се отцеждат от водата. Пастата се разпределя на порции и всяка се полива със сос. Отгоре се слагат нарязаните маслини, настърганият кашкавал и обилно се поръсва с накълцани на дребно зелен лук и магданоз. Сервира се веднага. |