www.Az-gotvia.bg - Сайт за изпитани рецепти и кулинарни изкушения

Публикувана от Нина Райчева на 09 Април 2012

Вегетариански лингуини

Необходими продукти
1/2 пакет лингуини
3 ч.ч. пасирани домати
1 ч.ч. консервирани дребни печурки
1 ч.ч. почистени от костилките маслини
2-3 стръка зелен лук
1 връзка магданоз
100 г настърган кашкавал
босилек
риган
щипка сол
щипка захар
зехтин

В малко зехтин се задушават гъбките, след което към тях се добавят пасираните домати. Сосът се овкусява с подправки на вкус и се оставя да къкри петнайсетина минути. През това време се сваряват лингуините и се отцеждат от водата. Пастата се разпределя на порции и всяка се полива със сос. Отгоре се слагат нарязаните маслини, настърганият кашкавал и обилно се поръсва с накълцани на дребно зелен лук и магданоз. Сервира се веднага.