Публикувана от Анелия Терзиева на 16 Септември 2011
![]() | Необходими продукти 4-5 средно големи тиквички 200 гр. сирене 200 гр. кашкавал 3 яйца 50 гр. галета 3-4 суп.лъжици брашно олио за намазване копър 1/2 връзка 1 ч.лъжичка сух чесън сол черен пипер 300 мл.прясно или кисело мляко |
Тиквичките се измиват и нарязват на шайби. В намазана с олио тава се нареждат един ред тиквички. Поръсва се с натрошено сирене и малко от галетата. Добавят се сол и черен пипер по желание. По този начин се нареждат всички тиквички. Прави се заливка от разбитите яйца, мляко, брашно, като в нея се добавят копър и чесън. Залятите тиквички се пекат в умерена фурна до зачервяване. След това се поръсват с настъргания кашкавал и се запичат отново. |