Публикувана от Шери Курт на 03 Април 2012
Необходими продукти 2 яйца 2 с.л. олио 3 ч.ч. брашно 1/2 ч.ч. захар 1 ч.ч. кисело мляко 1 пакетче бакпулвер 1/2 ч.л. сода за хляб 1 ванилия олио за пържене | |
Брашното се пресява заедно с бакпулвера в купа.Яйцата се разбиват със захарта, след което се добавя киселото мляко, в което е разтворена содата за хляб и олито и ванилията.Яйчната смес се прибавя към брашното и се замесва меко, еластично тесто. Полученото тесто се разточва върху набрашнен плот на кора тънка около 0,5 см.Със стъклена чаша с по-голям отвор и друга с по-малък се изрязват кръгове, в средата на които се изрязват по-малки отвори. Пържат се в обилно количество олио (поне 2 пръста) както получените пръстени, така и малките кръгчета. Когато изплуват в олиото се обръщат. |