www.Az-gotvia.bg - Сайт за изпитани рецепти и кулинарни изкушения

Публикувана от Шери Курт на 03 Април 2012

Казанлъшки понички

Необходими продукти
2 яйца
2 с.л. олио
3 ч.ч. брашно
1/2 ч.ч. захар
1 ч.ч. кисело мляко
1 пакетче бакпулвер
1/2 ч.л. сода за хляб
1 ванилия
олио за пържене

Брашното се пресява заедно с бакпулвера в купа.Яйцата се разбиват със захарта, след което се добавя киселото мляко, в което е разтворена содата за хляб и олито и ванилията.Яйчната смес се прибавя към брашното и се замесва меко, еластично тесто. Полученото тесто се разточва върху набрашнен плот на кора тънка около 0,5 см.Със стъклена чаша с по-голям отвор и друга с по-малък се изрязват кръгове, в средата на които се изрязват по-малки отвори. Пържат се в обилно количество олио (поне 2 пръста) както получените пръстени, така и малките кръгчета. Когато изплуват в олиото се обръщат.