www.Az-gotvia.bg - Сайт за изпитани рецепти и кулинарни изкушения

Публикувана от Шери Курт на 03 Април 2012

Пролетна крем супа

Необходими продукти
200 гр. спанак
100 гр. киселец
1 бр. зелен лук
2 с.л. масло
1 с.л. брашно
1 к.ч. прясно мляко
1 жълтък
лимон
крутони

Ситно нарязаният лук се задушава с част от маслото, прибавя се нарязаният спанак, посолява се и също се задушава. Отделно се задушава киселецът, след което се прибавя към спанака. Долива се гореща вода и се прибавя препеченото брашно, размито с малко студено мляко. След като ври 5 - 6 минути, се застройва с варена застройка от жълтъка и млякото. Пасира се и се прибавя другата част от маслото. По желание може да се подправи с лимон и да се сервира с крутони.