www.Az-gotvia.bg - Сайт за изпитани рецепти и кулинарни изкушения

Публикувана от Нина Райчева на 02 Април 2012

Кюфтенца от кайма, зеленчуци и извара

Необходими продукти
250 г телешка кайма
1 глава лук
1 морков
2 картофа
100 г извара
7 - 8 маслини
1/2 връзка магданоз
1 яйце
сол
чубрица
черен пипер
галета
олио

Картофите се сваряват и намачкват грубо. Лукът и морковът се настъргват. Маслините и магданозът се нарязват на ситно. Всичко се разбърква добре с каймата, яйцето и подправките. Оформят се кюфтета, които се овалват в галета и се нареждат в намаслена тавичка. Всяко кюфте се полива с няколко капки олио и се пекат в загрята фурна до зачервяване. Поднасят се топли.