www.Az-gotvia.bg - Сайт за изпитани рецепти и кулинарни изкушения

Публикувана от Radka Petrova на 02 Април 2012

Карамелизиран крем с ядки

Необходими продукти
200 грама захар
200 грама маргарин
50 грама брашно
250 грама вода
15 грама ром
1 ванилия
ядки (орехи, стафиди или бадеми)

Карамелизираме 100 грама захар и като започнат да се образуват мехурчета, съдът се отнема от печката. След 3 минути се добавят маргарина и 100 грама вода. Получената смес се поставя пак на печката на слаб огън, добавя се останалата захар и се бърка непрекъснато до хомогенна смес. Добавя се на тънка струйка брашното, размесено предварително със 150 грама вода и се бърка докато стане пухкав крем и отнемаме от печката. Като изстине крема добавяме ядки по избор и използваме крема за торти и заливки на рула.