Публикувана от Анелия Терзиева на 16 Септември 2011
![]() | Необходими продукти 500 гр. кайма 3 суп.л. доматено пюре 1 малка глава лук или 1/2 зелен лук риган/босилек/мащерка черен пипер сол няколко маслини без костилките 150 гр. кашкавал 4-5 яйца 2-3 суп.л олио или зехтин 1 газирана вода (сода) |
Запържвате в мазнина лука и маслините. Добавяте каймата и пържите до златисто. Правите сос като добавяте размито във вода доматено пюре и подправките. В намаслена тавичка редите по 3 кори, плънка и така до запълване на тавата. Нарязвате на парчета и заливате с разбитите яйца и сода. Печете в умерена фурна. Когато е почти готово, ястието се изважда, поръсва се с настъргания кашкавал и се запича отново за 4-5 мин. |