www.Az-gotvia.bg - Сайт за изпитани рецепти и кулинарни изкушения

Публикувана от Анелия Терзиева на 16 Септември 2011

Лястовиче гнездо

Необходими продукти
1 кг. кайма
кимион/ черен пипер
сол
чубрица
6 яйца
200 гр. гъби
100 гр.шунка
мазнина за намазване

За соса:
300 мл. прясно мляко
50 гр.топено сирене
2 суп. л брашно
сол
1 кафена чашка бяло вино
1 бучка краве масло

Каймата с подправките и две от яйцата се омесва добре. В намаслена тавичка се оформят 4 големи кюфтета, в средата на които се оформят кладенчета - гнездата. Поставят се във всяко гнездо по малко от нарязаните шунка и гъби. Запича се до готовност на каймата, след което във всяко гнездо се чуква по едно яйце и отново се запича. От останалите продукти се приготвя сос, който по желание се добавя при поднасяне към ястието.