Публикувана от Живка Андонова на 30 Март 2012
![]() | Необходими продукти 1 и 1/2 ч.ч. прясно мляко 1/2 пакетче мая 1 с.л. захар за маята и 1 ч.ч. захар за тестото 3 яйца около 1 кг брашно есенция козунак стафиди (потопени в ром) олио сладко за плънка на кифличките 1 жълтък за намазване на кифличките |
Маята се смесва с 1 с.л. захар и щипка сол, добавя се 1 ч. ч. прясно мляко и няколко лъжици брашно. Оставя се да втаса. Останалото мляко се смесва със захарта и се разбъркава, добавят се яйцата и останалите продукти. Замесва се тесто, което се меси около 15 минути. Оставя се да втасва около 1 час. След това тестото се разточва на кръгла кора и се реже на триъгълници. В основата на всеки триъгълник се поставя малко сладко и се завива кифличка. Изчаква се да втасат, мажат се с разбит жълтък и се поръсват със захар. Пекат се в предварително загрята фурна на 180 градуса. |