Публикувана от Нина Райчева на 29 Март 2012
![]() | Необходими продукти 3 -4 картофа 2 моркова 1 връзка зелен лук 1 домат червен пипер 1 с.л. брашно 1 кубче пилешки бульон 2-3 с.л. олио вода |
Лукът се нарязва на много ситно. Морковите се настъргват. Картофите се нарязват на кубчета. Доматът също се настъргва или се реже на малки кубчета. В малко олио се задушават морковите и лукът след което се долива вода и се слагат картофите. Супата се овкусява с пилешкия бульон и червения пипер, обикновено не е нужна още сол. Когато картофите са вече сварени, се слагат и доматите и разтвореното в малко вода брашно, за да се уплътни чорбата. Ври още десетина минути и е готова. |