Публикувана от Шери Курт на 28 Март 2012
![]() | Необходими продукти 500 гр. бутер тесто 2 с.л. галета 250 гр. нарязан спанак 1 малка глава лук, нарязан на ситно 1 скилидка чесън на малки парченца 1 бр. яйце 1 к.ч. сирене 1 к.ч. кашкавал щипка сол 1 к.л. риган 1 бр. жълтък |
Запържваме 1 глава лук. Прибавяме чесъна и след минута нарязания спанак. Запържваме спанака докато се изпари водата. Оставяме да се охлади. Прибавяме едно яйце, 1 к.ч.натрошено сирене, 1 к.ч. настърган кашкавал, шипка сол и 1 к.л. риган. Объркваме. Разстиламе бутер тестото. Поръсваме с галета и разстиламе спаначената смес. Завиваме на руло. Нарязваме на 9 парчета, които слагаме легнали в тавичка. Намазваме с жълтък. Печем в загрята фурна до порозовяване. |