Публикувана от Шери Курт на 28 Март 2012
![]() | Необходими продукти 16 бр канелони 500 г пресен спанак 2 яйца 400 г бяло саламурено сирене 50 г сирене „Пармезан” за поръсване 2 щипки индийско орехче 1 щипка захар за сваряване на спанака за белия сос: 500 мл прясно мляко 2 с.л. краве масло - 30 г 2 с.л. брашно 2-3 щипки индийско орехче сол на вкус |
Попарваме пресен спанак във вряща вода с малко захар за 1-2 мин. и го охлаждаме в купа с ледена вода. Запържваме масло и добавяме 1 с.л. брашно. Разбъркваме и изливаме студеното прясно мляко. Посоляваме и добавяме индийско орехче. Разбъркваме соса енергично, докато се уплътни.Отцеждаме бланширания спанак и го нарязваме на дребно. Добавяме натрошено сирене, едно яйце и поръсваме с индийско орехче. Прибавяме второ яйце и разбъркваме. С получената смес пълним канелоните. Подреждаме ги в тавичка. С продуктите за соса си приготвяме по стандартния начин сос "бешамел" и поливаме канелоните, поръсваме пармезан и печем 20 мин. във фурна, загрята на 180 градуса. |