www.Az-gotvia.bg - Сайт за изпитани рецепти и кулинарни изкушения

Публикувана от Шери Курт на 28 Март 2012

Канелони със спанак и сирене

Необходими продукти
16 бр канелони
500 г пресен спанак
2 яйца
400 г бяло саламурено сирене
50 г сирене „Пармезан” за поръсване
2 щипки индийско орехче
1 щипка захар за сваряване на спанака

за белия сос:

500 мл прясно мляко
2 с.л. краве масло - 30 г
2 с.л. брашно
2-3 щипки индийско орехче
сол на вкус

Попарваме пресен спанак във вряща вода с малко захар за 1-2 мин. и го охлаждаме в купа с ледена вода. Запържваме масло и добавяме 1 с.л. брашно. Разбъркваме и изливаме студеното прясно мляко. Посоляваме и добавяме индийско орехче. Разбъркваме соса енергично, докато се уплътни.Отцеждаме бланширания спанак и го нарязваме на дребно. Добавяме натрошено сирене, едно яйце и поръсваме с индийско орехче. Прибавяме второ яйце и разбъркваме. С получената смес пълним канелоните. Подреждаме ги в тавичка. С продуктите за соса си приготвяме по стандартния начин сос "бешамел" и поливаме канелоните, поръсваме пармезан и печем 20 мин. във фурна, загрята на 180 градуса.