Публикувана от Radka Petrova на 28 Март 2012
![]() | Необходими продукти 3 с.л. олио 4 патладжана 2 моркова от туршия, нарязани на кубчета 2 глави лук, нарязан на ситно 250 грама доматена салца 300 грама кайма подправка за кайма черен пипер червен пипер сол кашкавал - настърган |
Разрязваме патладжаните на две по дължина, надупчваме ги с вилица от вътрешната страна и ги посоляваме. Престояват така 1 час и после се обръщат обратно, за да се изкапе горчивия сок на патладжаните, издълбават се. Сместа от издълбаните патладжани се нарязва на ситно. Задушаваме лука в олиото, поставяме морковите, нарязаните на ситно патладжани, каймата и подправките. Накрая се изсипва и доматената салца, от получената задушена смес се пълнят патладжаните. Насипваме настърган кашкавал и печем в предварително загрята фурна на 180 градуса. |