www.Az-gotvia.bg - Сайт за изпитани рецепти и кулинарни изкушения

Публикувана от Шери Курт на 26 Март 2012

Зеленчукова супа с гъби

Необходими продукти
500 г картофи
200 г гъби
1 шепа грах
2 глави лук
50 г масло
1 морков
1 лъжица доматено пюре
2 яйца
1 чаша кисело мляко
целина
червен пипер
фиде
сол
магданоз

Почистените и нарязани на дребно гъби, лук, морков и целина се запържват в маслото. Добавят се доматеното пюре и червения пипер. Залива се с вода и се оставя да заври. Когато супата заври се прибавят почистените и нарязани на кубчета картофи и граха. Супата се оставя да се свари. Малко преди да се свали от котлона се добавя фидето. Когато е готова се сваля от котлона и се оставя да изстине. В отделен съд се разбиват яйцата и киселото мляко, след което застройката се изсипва в супата. Преди поднасяне на топлата супа, всяка порция се поръсва с нарязан на ситно магданоз.