Публикувана от Шери Курт на 26 Март 2012
![]() | Необходими продукти 500 г картофи 200 г гъби 1 шепа грах 2 глави лук 50 г масло 1 морков 1 лъжица доматено пюре 2 яйца 1 чаша кисело мляко целина червен пипер фиде сол магданоз |
Почистените и нарязани на дребно гъби, лук, морков и целина се запържват в маслото. Добавят се доматеното пюре и червения пипер. Залива се с вода и се оставя да заври. Когато супата заври се прибавят почистените и нарязани на кубчета картофи и граха. Супата се оставя да се свари. Малко преди да се свали от котлона се добавя фидето. Когато е готова се сваля от котлона и се оставя да изстине. В отделен съд се разбиват яйцата и киселото мляко, след което застройката се изсипва в супата. Преди поднасяне на топлата супа, всяка порция се поръсва с нарязан на ситно магданоз. |