Публикувана от Radka Petrova на 26 Март 2012
![]() | Необходими продукти 7-8 сварени картофа /пасирани/ 2 яйца без единия белтък черен пипер чубрица сол кимион 2 глави лук, нарязан на ситно за плънката: олио за пържене 2 глави лук, нарязан на ситно 200 грама кайма чубрица магданоз сол черен пипер червен пипер мариновани краставички 2 моркова 2 сварени яйца за намазване: галета 1 белтък |
Объркваме сварените и пасирани картофи с яйцата и подправките, разстиламе върху намазано с олио прозрачно фолио. Приготвяме плънката: Задушаваме лука в олиото и поставяме каймата и подправките за плънката: чубрицата, магданоза, солта, черния пипер и червения пипер. След като се е запържила каймата се оставя да изстине и се нарязват краставички, моркови и твърдо сварените яйца и се прибавят към каймата. Добре обърканата плънка се изсипва върху картофите, навива се на руло, намазва се с белтъка, поръсва се с галета и се пече. |