www.Az-gotvia.bg - Сайт за изпитани рецепти и кулинарни изкушения

Публикувана от Radka Petrova на 26 Март 2012

Картофено руло

Необходими продукти
7-8 сварени картофа /пасирани/
2 яйца без единия белтък
черен пипер
чубрица
сол
кимион
2 глави лук, нарязан на ситно

за плънката:
олио за пържене
2 глави лук, нарязан на ситно
200 грама кайма
чубрица
магданоз
сол
черен пипер
червен пипер
мариновани краставички
2 моркова
2 сварени яйца

за намазване:
галета
1 белтък

Объркваме сварените и пасирани картофи с яйцата и подправките, разстиламе върху намазано с олио прозрачно фолио.

Приготвяме плънката: Задушаваме лука в олиото и поставяме каймата и подправките за плънката: чубрицата, магданоза, солта, черния пипер и червения пипер. След като се е запържила каймата се оставя да изстине и се нарязват краставички, моркови и твърдо сварените яйца и се прибавят към каймата. Добре обърканата плънка се изсипва върху картофите, навива се на руло, намазва се с белтъка, поръсва се с галета и се пече.