www.Az-gotvia.bg - Сайт за изпитани рецепти и кулинарни изкушения

Публикувана от Ralica Georgieva на 14 Септември 2011

Заек по селски

Необходими продукти
1 заек
1 1/2 кг. картофи
1/2 ч.чаша ориз
300 гр. гъби
300-400 гр. моркови
чубрица, чер пипер, олио и сол на вкус

Запържват се нарязаните моркови и гъбите. Добавя се оризът, сол, чубрица и малко чер пипер. С получената плънка пълним заека с лъжица, след което го зашиваме. Осоляваме го със сол и червен пипер и го поставяме в тавата, заедно с нарязаните картофи. Поръсваме картофите със сол, олио и малко вода. Може да покрием с фолио. Пече се на умерена фурна.