Публикувана от Radka Petrova на 22 Март 2012
![]() | Необходими продукти 2 с.л. зехтин 1 глава лук, нарязан на ситно 1 среден картоф, нарязан на кубчета 1 морков от туршия, нарязан на кубчета карфиол /цветно зеле/, нарязан от туршия подправка 10 зеленчука зеленчукова пикантина фиде 200 грама кайма за кюфтета малко ориз за каймата сол /ако е необходимо, защото в подправките и туршията има сол/ за застройката: 1 жълтък 2 с.л. кисело мляко |
Задушаваме лука, картофа, моркова и карфиола в олиото. Поставяме подправките и наливаме 1 ч.ч. вода, за да се задушат всички продукти и доливаме с необходимата вода за супата. Като заври супата се пускат оформените топчета от каймата и ориза. След като се сварят топчетата се слага фидето, а когато е готова супата се застройва като се калява застройката: От горещата супа се налива в застройката на тънка струя с непрекъснато бъркане. Затоплената застройка се изсипва в супата. Може да се поръси с чубрица или подправка по Ваш вкус. |