www.Az-gotvia.bg - Сайт за изпитани рецепти и кулинарни изкушения

Публикувана от Анелия Терзиева на 21 Март 2012

Пай с кайма

Необходими продукти
1-ви пласт:
500 гр.кайма
1 морков
1/2 глава лук
1 яйце
сол
черен пипер
чубрица

2-ри пласт:
5 суп.лъжици доматено пюре
3 скилидки чесън
босилек
риган

3-ти пласт:
500 гр.картофи
бучка масло с големината на орех
кашкавал за поръсване

Намазваме кръгла тава с мазнина. Смесваме каймата, нарязаният морков, лука, яйцето и подправките за първия пласт. Омесваме добре и разстиламе върху мазнината. Запичаме за около 15 мин. В загрят тиган запържваме нарязаните на ситно скилидки чесън. Добавяме доматеното пюре, размито с малко вода и подправките. Изсипваме соса върху пласта с кайма и запичаме за още 5 мин. В това време сваряваме картофите за третия пласт. Смачкваме ги на пюре и добавяме масло. Разстиламе в тавата. Поръсваме с настъргания кашкавал. Запичаме пая до златисто. Изчакваме малко да изстине преди сервиране, за да се разреже по-лесно.