Публикувана от Radka Petrova на 21 Март 2012
![]() | Необходими продукти 500 грама кайма подправка за кайма 1 к.ч. ориз 2 с.л. олио сол 4 глави лук, нарязан на ситно червен пипер 1 литър доматен сос 1 литър вода 3 с.л. брашно магданоз |
Каймата омесваме с подправката за кайма, солта и ориза. Правим малки кюфтенца и ги оставяме в чиния. Задушаваме лука в олиото, поставяме червения пипер и доматения сос. Като поври малко прибавяме водата и магданоза. Като заври се прибавят едно по едно кюфтенцата и се оставя на тих огън да се досготви. Ако е нужно да се посгъсти се разбива брашно с вода и на тънка струя се налива в горещия сос и се разбърква добре. |