www.Az-gotvia.bg - Сайт за изпитани рецепти и кулинарни изкушения

Публикувана от Radka Petrova на 21 Март 2012

Кюфтета в доматен сос

Необходими продукти
500 грама кайма
подправка за кайма
1 к.ч. ориз
2 с.л. олио
сол
4 глави лук, нарязан на ситно
червен пипер
1 литър доматен сос
1 литър вода
3 с.л. брашно
магданоз

Каймата омесваме с подправката за кайма, солта и ориза. Правим малки кюфтенца и ги оставяме в чиния. Задушаваме лука в олиото, поставяме червения пипер и доматения сос. Като поври малко прибавяме  водата и магданоза. Като заври се прибавят едно по едно кюфтенцата и се оставя на тих огън да се досготви. Ако е нужно да се посгъсти се разбива брашно с вода и на тънка струя се налива в горещия сос и се разбърква добре.