Публикувана от Силвия Кабаиванова на 11 Септември 2011
![]() | Необходими продукти 1 ч.ч. вода 1 1/2 ч.ч. брашно 30 г. краве масло 100 г. извара (или настърган кашкавал или сирене) 2 яйца 1/2 ч.л. сол шарена сол |
В тенджера се кипва водата, заедно с кравето масло и солта. Брашното се пресява и се изсипва изведнъж, като се бърка с дървена лъжица няколко минути при изключен котлон, докато стане равномерна каша. Сваля се от огъня и като се поохлади се прибавя изварата и едно по едно яйцата, като непрекъснато се бърка, докато тестото ги поеме. Върху намазана с масло тава се слагат питки, които се пекат 30 минути (отначало в силна, след това в умерена фурна). Получават се като питки с хрупкава коричка и мек пълнеж. Поръсват се с шарена сол. |