Публикувана от Radka Petrova на 18 Март 2012
![]() | Необходими продукти 2 ч.ч. прясно мляко /сварено и охладено/ 125 грама масло /немско/ 3 кутии обикновени бисквити 2 жълтъка /за спойка/ 1 ч.ч. пудра захар 2 ванилии смлени орехи за глазурата: ½ ч.ч. пудра захар 70 грама масло /немско/ 1 с.л. какао бланширани бадеми, нарязани - за бодли |
Бисквитите се натрошават в млякото, в което са сложени разбитите жълтъци, масло, захар, ванилии и орехите и ако е нужно се долива още мляко. Рецептата е от 1993 година и тогава бисквитите определено са били с друг грамаж на кутия, дори и маслото го пиша немско /нашето в момента е суроватъчно и даже солено/. Когато бисквитите омекнат се оформя тялото на таралежа. На снимката сме оформили тялото върху блат за торта /украсен/. Намазва се с глазурата, със сметана се шприцоват очички и носле и върху шприцованата сметана се слагат начупени зърна кафе. С вилица оребряваме мястото за бодлите и редим бадемите, а после ръсим върху бодлите финно смлени орехи. |