Публикувана от Силвия Кабаиванова на 26 Август 2011
Необходими продукти 125 г. краве масло 1 ч.ч. захар (200 г) 2 яйца 250 мл. прясно мляко 100 г. стафиди 250 г. сушени плодове (кайсии, ананас, манго, папая и др.) 4 ч.ч. брашно (500 г.) 1 бакпулвер 1 ч.л. канела краве масло за намазване пудра захар за поръсване | |
Краве маслото и захарта се разтопяват на слаб огън. Махат се от огъня и към тях се прибавят яйцата, млякото и малко от брашното, като сместа се разбива с миксер. След това се слагат стафидите и сушените плодове, останалото брашно, бакпулверът и канелата. Сместа се разбърква хубаво с лъжица (става много гъста и трудно се бърка) и се изсипва в предварително намаслена форма за кекс. Пече се около 60-70 минути при 200 градуса. Ако много започне да се препича отгоре, а е все още суров, допечете сладкиша само отдолу. Проверявайте дали е готов с клечка за зъби (клечката се забива в сладкиша и ако по нея не останат трохи, кексът е готов). След като се извади от фурната се намазва с масло и се поръсва с пудра захар. Опакова се в домакинско фолио. |