Публикувана от Radka Petrova на 18 Март 2012
![]() | Необходими продукти 2 с.л. олио 2 глави лук, нарязан на ситно 2 малки доматчета или 2 с.л. доматено пюре 1 ч.ч. ориз 500 грама кайма 4 ч.ч. вода сол черен пипер джоджен за заливката: 3 яйца 1 ч.ч. кисело мляко 2 с.л. брашно |
Задушаваме лука в олиото, поставяме ориза и след като се задуши слагаме каймата /като я накъсваме/. После поставяме доматите, разбъркваме добре и наливаме 1 ч.ч. вода. Като поври се слагат подправките и солта, наливаме още 3 ч.ч. вода. След като се сгъсти се изсипва в тавичка и се полива със заливката, запичаме само на горен реотан. |