Публикувана от Нина Райчева на 18 Март 2012
![]() | Необходими продукти за блата: 150 г бисквити 125 г краве масло 50 г натрошени лешници или орехи 1 с.л. мед за плънката: 200 г безсолна извара 200 г крема сирене 200 г заквасена сметана 1 намачкан с вилица банан 1 ванилия 2 с.л. какао 50 г настърган шоколад 2/3 ч.ч. захар за декорация: 50 г настърган шоколад 2 банана |
Бисквитите се натрошават на дребни трохи и се разбъркват добре с разтопеното масло, натрошените ядки и меда. Получената смес се притиска на дъното на избраната за сладкиша форма и се оформя блат. Поставя се в хладилник до приготвянето на плънката. Продуктите за плънката се разбиват на гъст крем и се изсипват върху блата. Отгоре се поръсва с настърган шоколад. Чийзкейкът трябва да стегне в хладилник най - добре за една нощ. Преди поднасяне два банана се нарязват на тънки колелца и се нареждат върху сладкиша. Това не се прави предварително, за да не потъмнеят плодовете. Сладкишът се поднася добре охладен. |