Публикувана от Десислава Трифонова на 17 Март 2012
Необходими продукти 1 л прясно мляко 4 бр. жълтъци 12 пълни с.л. захар 1 прах ванилия 4 с.л. натурално нишесте 1 пакет бишкоти 100 гр. орехи 1 п. шоколадови пръчици | |
Захарта, жълтъците и нишестето се разбъркват. След това постепенно се добавя млякото. Готовата смес се слага на умерен огън и се бърка непрекъснато докато започне да къкри до сгъстяване (около 3-5 минути). После се взема правоъгълна тавичка и се нарежда първи ред с бишкоти, полива се със сместа и се поръсва с орехи. Така втори ред бишкоти и останалата смес се полива и пак се поръсва с орехи и се слагат шоколадовите пръчици за украса. Оставя се за три часа в хладилника да стегне. |