www.Az-gotvia.bg - Сайт за изпитани рецепти и кулинарни изкушения

Публикувана от Nikolai Lukov на 14 Март 2012

Чийзкейк с хляб и сладко от дюли

Необходими продукти
за блата:
0,5 хляб
75 г масло
1 ч. л. канела

за крема:

400 г крема сирене
150 г захар
4 яйца
100 мл течна сладкарса сметана
сок от половин лимон
1 ванилия
1 буркан сладко от дюли

Хлябът се натрошава на трохи в блендер, смесва се с канелата и се запържва в разтопеното масло. Сместа се разпределя във форма за печене на торти. Захарта и яйцата се разбиват на пяна и към тях се прибавят крема сиренето, лимоновия сок, ванилията и избитата сметана. Изсипва се върху блата и се пече на 170 градуса до готовност. Като се охлади се намазва отгоре със сладкото.