www.Az-gotvia.bg - Сайт за изпитани рецепти и кулинарни изкушения

Публикувана от Силвия Кабаиванова на 25 Август 2011

Сьомга с моркови

Необходими продукти
Филе от сьомга - 4 почистени парчета
2-3 моркова
20 г краве масло
2 с.л. лимонов сок
1 с.л. ситно нарязан копър
сол
черен пипер

Морковите се почистват и се нарязват на тънки пръчици. Слагат се в тенджера с кравето масло и се запържват за 15 минути на слаб огън.

Сьомгата се измива, подсушава се и се овкусява от двете страни със сол и черен пипер. Морковите се поставят върху алуминиево фолио за печене и върху тях се нареждат филетата сьомга. Отгоре се излива лимоновия сок и се поръсва копъра. Фолиото се завива, подгъва се в двата края и се поставя в предварително загрята на 220 градуса фурна. Пече се около 10 минути. Ястието може да се сервира с гарнитура от задушени картофи.