www.Az-gotvia.bg - Сайт за изпитани рецепти и кулинарни изкушения

Публикувана от Нина Райчева на 13 Март 2012

Домашна пица II вид

Необходими продукти
за тестото:
брашно около 2,5 - 3 ч.ч.
1 пакетче мая 7 г
1 ч.ч. хладка вода
1 ч.л. сол
1 ч.л. захар
1 ч.л. зехтин

за плънката:
2 с.л. лютеница
1 домат
няколко резена салам
няколко резена луканка
100 г сладка царевица от консерва
100 г обезсолено сирене
100 г настърган кашкавал
босилек
риган

Маята се разтваря във водата, заедно със зехтина, солта и захарта и се оставя за около пет минути. След това постепенно се добавя брашното и се замесва меко тесто. Оставя се да втаса за поне 30-40 минути. От това количество продукти се получава тесто достатъчно за две пици с диаметър 30 см. След като разстелим тестото в намазнена тава отгоре мажем с лютеницата, нареждаме нарязания на кръгчета домат и разпределяме останалите продукти. Овкусяваме с босилек и риган. Печем в загрята фурна около 15 минути.