Публикувана от Нина Райчева на 13 Март 2012
![]() | Необходими продукти за тестото: брашно около 2,5 - 3 ч.ч. 1 пакетче мая 7 г 1 ч.ч. хладка вода 1 ч.л. сол 1 ч.л. захар 1 ч.л. зехтин за плънката: 2 с.л. лютеница 1 домат няколко резена салам няколко резена луканка 100 г сладка царевица от консерва 100 г обезсолено сирене 100 г настърган кашкавал босилек риган |
Маята се разтваря във водата, заедно със зехтина, солта и захарта и се оставя за около пет минути. След това постепенно се добавя брашното и се замесва меко тесто. Оставя се да втаса за поне 30-40 минути. От това количество продукти се получава тесто достатъчно за две пици с диаметър 30 см. След като разстелим тестото в намазнена тава отгоре мажем с лютеницата, нареждаме нарязания на кръгчета домат и разпределяме останалите продукти. Овкусяваме с босилек и риган. Печем в загрята фурна около 15 минути. |