Публикувана от Нина Райчева на 12 Март 2012
![]() | Необходими продукти за блата: 150 г бисквити 100 г краве масло 1 с.л. какао за плънката: 300 г извара 300 г заквасена сметана 3 с.л. какао 1 к.ч. захар 1 ванилия 50-60 г млечен шоколад |
Бисквитите се натрошават на дребни трохи и се разбъркват с разтопеното краве масло. От тази смес се оформя блат като се притиска добре в избраната форма. Оставя се в хладилник. Изварата се разбива със захарта на крем. Добавят се сметаната, какаото и ванилията. Полученият какаов крем се изсипва върху блата. Най - отгоре се настъргва шоколад. Чийзкейкът трябва да престои в хладилник поне 3 - 4 часа, най - добре да се консумира на следващия ден. |