Сметанова торта
Подсладеното кондензраното мляко и сметаната се разбъркват с миксер. Напоява се първия блат с прясно мляко, а след това се намазва с част от сместа...
Хранене | Диети | Продукти | Подправки | Витамини и минерали | Съвети и идеи | Конкурс | Класация
Личен профил РЕГИСТРИРАЙ СЕ!
Начало » Десерти » Рецепти за Торти
Подсладеното кондензраното мляко и сметаната се разбъркват с миксер. Напоява се първия блат с прясно мляко, а след това се намазва с част от сместа...
Разбиваме блатовете и печем в предварително загрята фурна. Изпечените блатове се слагат един върху друг...
Разбъркват се всички продукти за блата. Получената смес се разделя на три части и всяка част се изпича в най-малката тавичка...
Първата ни торта беше обърната от малкият ни син пред гостите и един от тях пробва от това което е останало в тавата и каза:
- Грозна торта, но вкусна!
И от него ден тортата ни се казва така:)
На дъното на намазана тава се слагат орехите и върху тях се изсипва разбитата смес за блата. Пече се в умерено загрята фурна около 30 минути...
Млякото се сварява и охлажда. Първата бисквита се потопява в млякото и се слага в чиния, маже се с крема, получен от смесването на халвата и маргарина...
Разтворете нишестето, прибавете прясното мляко, подсладено със захарта да кипне и направете крема...
Бисквитите се натрошават в млякото, в което са сложени разбитите жълтъци, масло, захар, ванилии и орехите и ако е нужно се долива още мляко...
Захарта, жълтъците и нишестето се разбъркват. След това постепенно се добавя млякото...
Желатинът се изсипва в малко топла вода да набъбне, и след това се разтапя на водна баня. Киселото мляко и захарта се разбиват с миксер...
Тортата беше направена за рождения ден на внучката ми Димитра - 3 г. / 16.01.2011 / остров РОДОС ГЪРЦИЯ. Описанието на тортата е дълго и подробно, но е много лесна за изпълнение, защото ако си добър сладкар можеш да импровизираш.
Разбиваме яйцата добре, прибавяме захарта и разбиваме докато се стопи. После не с миксер, а с вилица разбиваме брашното...
Разбиваме яйцата заедно със захарта. С внимателно бъркане с домакинска лопатка добавяме брашното, пресято с бакпулвера и лимоновата кора...
Белтъците, заедно с лъжица от захарта се разбиват на твърд сняг. Жълтъците се разбиват с миксер, заено с останалата захар до побеляване...
От прясното мляко, яйцата, брашното, разтопеното масло и солта се разбива палачинково тесто с консистенция малко по-рядка от боза...
« назад 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | напред »
реклама
реклама