Начало » Тестени изделия » Рецепти за Баници » рецепта Зелник с лапад

Зелник с лапад

Разпечатай

от готварската книга на Ralica Georgieva

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

лапад - около 2 връзки
1 средно голяма глава стар лук
олио - 5-6 с.л.
сирене - 250-300 г краве
яйца - 4 броя
1/2 чаша булгур (може ориз)
сол - на вкус
брашно - за поръсване
масло - 20-30 г краве, може маргарин
кори - 4-6 броя

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ НА Зелник с лапад

Лападът, бългурът и лукът се почистват и накълцват и се слагат да се задушат с малко масло. Сместта се маха от котлона и към нея се прибавя натрошеното сирене, яйцата, сол при нужда и се разбърква добре. В тава намазваме с олио и поръсваме с брашно така, че след изпичане да се получи дебела коричка. Отгоре слагаме 2-3 кори за баница. Изсипваме лападовата смес отгоре и слагаме още 2-3 листа за баница. Отново поръсваме с олио и доста брашно, за да се получи кора и отгоре. Зелникът се пече в умерена фурна до приятен загар, изважда и се поднася нарязан.



Продукти:

Добави към любими рецепти Разпечатай Add in Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Последни статии

Термометрите в Кухнята за Прецизността, Вкусът и Безопасността на Храната

Термометрите в Кухнята за Прецизността, Вкусът и Безопасността на Храната

Със сигурност древните гърци са направили пропуск, като не са включили кулинарията сред другите изкуства. Умението да се приготвя вкусна храна е не по-малко впечатляващо, а удоволствието, което носи крайният резултат, може спокойно да се сравни с насладата от красива картина или музикално произведение. Умелите готвачи са истински таланти и имат заслужено признание. Те обаче разчитат на редица помощни инструменти за своята работа. Инструменти като кухненския термометър.
още »

3 идеи за аранжиране на градината

3 идеи за аранжиране на градината

Стилният градински екстериор, освен че буди истинско възхищение и вълна от естетическа наслада, е и нещото, което ни кара да се чувстваме релаксиращо и хармонично. Тайната е в детайлите - в онези големи и малки елементи, които събуждат, оживяват цялата концепция на външното пространство, създавайки екстериорен рай.
още »

3 трика за перфектно тесто за пица

3 трика за перфектно тесто за пица

В основата на добре приготвената пица стои направата на тестото. Тази задача изглежда лесна на пръв поглед, но изисква търпение, отдаденост, умения и доза любов. Какви са тайните на перфектното тесто? Екипът на Доминос споделя три трика, които да ви помогнат да направите вкусен блат за печене у дома.
още »


Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!

За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил



Ако желаете, може да сложите линк към Зелник с лапад


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я
награди



реклама